5 maart  2016 is er weer een kunst les“van kliederaar naar kunstenaar

met deze week de kunstenaar Keith haring in de schijnwerpers.

Keith Haring gebruikt veel graffiti voor zijn werken. Graffiti zie je ook wel eens op muren/ bruggen op de weg. Keith is niet zomaar een typische graffiti kunstenaar. Hij heeft helemaal zijn eigen stijl.

Hij gebruikt hele simpele vormen. Zoals op het plaatje hieronder. Je ziet dat het mensen zijn, maar ze hebben geen details. Dus geen vingers, gezicht, haren enzovoorts. Alles is heel eenvoudig. Het werk is herkenbaar aan de contouren, de dikke zwarte lijnen die zonder details in één snelle beweging zijn getrokken.

De tekeningen zijn zeer platte tekeningen. Er is geen diepte in verwerkt. Bij sommige tekeningen zie je wel kleinere en grotere poppetjes, waardoor er wel grootteverschil in verwerkt is.  Ook gebruikt Keith Haring geen lichtval of schaduwen. Er is wel beweging te zien doordat Keith gebruikt maakt van streepjes en krulletje tussendoor.

Hij tekende vaak springende/rennende mensen, blaffende honden, kruipende baby’s en televisies. Keith Haring is begonnen met graffiti tekeningen te maken in metro hallen. Hij zag veel zwarte informatieborden en versierde die. Hij versierde ook de muren. hij wilde dat iedereen kunst kon maken vooral kinderen.

De kunst van keith haring spreekt veel kinderen aan door de felle kleuren en de herkenning van de bewegingen die de poppetjes maken.

wij gaan proberen allerlei bewegingen te maken met een overhead projector op een muur .Een van je  favoriete houdingen gaan we uitwerken in een werkstuk.

kom je ook ?zaterdag 5 maart

van 14.00 tot 16.00 uur

bij atelier de twee kwasten

deldernerstraat 5 Hengelo

10 euro per kind incl.. materiaal,drinken en wat lekkers.

graag opgeven via contact of via Facebook .

1516436

keith haring

Share This