Welkom op site van Size Creatief Coachen

 

Hallo, mijn naam is Simone Zengerink-Nijman.

Vanaf 1995 ben ik werkzaam geweest als agogisch– en pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Totdat het werk fysiek te zwaar werd voor mij om te blijven doen i.v.m. ziekte heb ik besloten het roer om te gooien. Na een intensieve herstelperiode op het Roessingh kwam ik in contact met het creatief bezig zijn.

Ik merkte dat ik energie kreeg van het bezig zijn met creatief materiaal en dat ik mijn gevoelens door middel van verf, klei, krijt beter op papier/doek kwijt kon en dat de pijnbeleving anders werd.

In 2014 kreeg ik de kans om me bij atelier ”De Twee Kwasten” toe te voegen als galeriehoudster. Het was heerlijk om mijn eigen werk ten toon te kunnen stellen aan het publiek. Mijn kunstenaarsnaam ”Size” was geboren.

Toch kriebelde er wat….

Mijn aansluiting in de belevingswereld van het kind was zo groot dat ik het begon te missen. Ik begon graffiti workshops te geven voor kinderen. Bij deze workshops waren ook groepen vertegenwoordigd vanuit de jeugdzorg.

Ik merkte al snel doordat men bezig was vanuit het gevoel en het werkstuk niet rationeel tot stand was gekomen de diepere laag tot het kind en zijn hulpvraag snel bereikt was.

Daar wilde ik meer van weten……

Ik besloot een opleiding te gaan volgen als creatief coach bij het Civas opleidingscentrum. Daar heb ik geleerd hoe men door gerichte opdrachten zoals leren samenwerken de kinderen de kans krijgen om innerlijke en onbewuste beelden naar buiten te kunnen brengen en te kijken wat het kind deze beelden te vertellen heeft en behaalde mijn diploma daarvoor.

In mijn re-integratie traject bij “Paviljoen “De Ontmoeting” kreeg ik de kans met kinderen te werken d.m.v. kinderfeestjes te organiseren.

Met verkleedkisten en thematisering werd het een dolle boel. Ook daar merkte ik dat, door te verkleden, de kinderen met fantasie de wereld er zo uit konden laten zien zoals zij dat wilde, dat er onbewust gesprekken op gang kwamen die ze in een normale setting niet gauw hadden durven te vertellen doordat ik binnendrong in de belevingswereld van het kind.

Sinds 2015 heb ik besloten hier mijn werk van te maken met het doel kinderen op weg te helpen en een verschil te maken.

Op mijn website vindt u het creatief coachen gedeelte maar ook kinderfeestjes en de mogelijkheid om verkleedkisten te huren.

Ik wens u veel plezier met bekijken van mijn website en een inkijkje in mijn wereld en de belevingswereld van het kind.

Share This